Finn riktig hundeklubb for deg og din hund

Dersom du nylig har anskaffet hund eller bestemt deg for å prøve noe nytt med din gamle firbente venn, finnes det et vell av ulike hundeklubber- og foreninger der ute. Noen steder finnes det kanskje mange forskjellige klubber, spesielt dersom du befinner deg i mer sentrale strøk. Akershus/Oslo-regionen er et godt eksempel på et tettbebygd strøk, der det naturligvis også finnes mange hundeeiere. Bor du i denne regionen, eller i et sentralt strøk i en annen del av landet, kan det kanskje være en utfordring å velge når du først har fått ideen om å bli med i en klubb. Av denne grunn har vi her samlet noen spørsmål som kan være nyttige å stille seg når du nå skal velge riktig klubb for deg og din firbente venn. Lykke til med valget!

Noen tips:

  • Hvor er klubben lokalisert? Selv om du har luksusproblemet det er å ha mange klubber i ditt nærområde, kan det være nyttig å tenke på hvordan du skal komme deg til og fra. Dette er kanskje spesielt viktig dersom du for eksempel har en liten hund som ikke kan gå uendelige distanser og du ikke har bil for å komme deg til og fra.
  • Hvordan er fasilitetene? Om du for eksempel er ute etter å trene på bestemte ting med hunden din, kan det være greit å forsikre seg om at klubben har utstyret som trengs for nettopp dette. Noe annet som kan være nyttig å tenke på, er omgivelsene til klubben. Er urbane omgivelser helt i orden for deg, eller foretrekker du en klubb som er omgitt av mye grønt og fri natur?
  • Hvilke aktiviteter arrangeres? Det kan være greit å danne seg et bilde av hva slags klubb det er snakk om gjennom å kikke på hva slags aktiviteter som foregår i regi av klubben. Aktivitetskalenderen ligger som regel tilgjengelig på nett, i hvert fall dersom klubben har en nettside eller en Facebook-side. Finner du den ikke, kan du alltids prøve å kontakte klubbleder eller informasjonsansvarlig direkte for mer informasjon.
  • Hva slags hund har du? Dette høres kanskje banalt ut, men det kan være greit å tenke på dette opp i mot den generelle medlemsmassen i klubben du vurderer. Om hunderasene er relativt homogene, kan det for eksempel være greit å styre unna dersom din hund har helt andre behov og interesser enn de andres hunder. Likeså, kan det være greit å tenke på hunderase opp i mot hva slags aktiviteter som arrangeres.